Hvad skriver medierne

Jydske Vestkysten

Sonia Baptista har i flere år haft sit eget rådgivningsfirma hjemme i privaten samtidig med, at hun tog sin kandidatgrad. Nu satser hun fuldt ud på at hjælpe andre med at udvikle deres forretning og er derfor flyttet ind i Voxeværket på Bjerggade.

Aabenraa: Hun har selv været det hele igennem. Fra idéen om en familievirksomhed over alle udfordringerne med forretningsplaner, regler og spørgsmål til at stå med driften og udviklingen i virksomheden, som hun drev sammen med sin far.

Derfor mener Sonia Baptista, at hun har både erfaringen og uddannelsen til at hjælpe andre iværksættere og virksomheder med at udvikle deres forretning. Sidste år stiftede hun derfor firmaet Sonia Baptista og arbejdede hjemme i stuen, men nu er hun flyttet ind i kontorfællesskabet Voxeværket på Bjerggade for at satse fuldt ud på sin virksomhed.

– Jeg ved, at jeg adskiller mig fra andre rådgivere om forretningsudvikling ved, at jeg arbejder meget praktisk og konkret og udvikler sammen med kunden. Jeg har selv prøvet det hele og praktiserer stadig det, som jeg rådgiver med. Nu er jeg også færdig med min kandidatgrad i international virksomhedsudvikling, så nu er det tid til at fokusere fuldt på mit firma, giver Sonia Baptista som forklaring på flytningen til Voxeværket.

Som navnet antyder har den snart 50-årige kvinde en international baggrund med indiske forældre, som flyttede til Kenya, hvor Sonia blev født og boede de første tre år af sit liv. Hendes far importerede grøntsagsfrø, og familien flyttede til Taastrup, hvor Sonia voksede op. Da hun var færdig med sin handelseksamen tog hun til Thailand og boede der, mens hun hjalp sin far med at starte et nyt firma op.

– Da fik jeg lov til at lave al marketing, og det var virkelig spændende. Dengang var der ikke så mange thailændere, som kunne engelsk, så jeg fik også lært at tale thai for at kunne kommunikere ordentligt. Efter Thailand flyttede jeg til Singapore for at drive salgskontoret, fortæller hun.

Elsker at hjælpe andre

Eventyret med frø-import var slut for et øjeblik, mens Sonia prøvede hotelbranchen i mange år, inden hun gav sig fuldt ud til rådgivning og udvikling, som hun fandt ud af, er det, hun virkelig brænder for.

– Jeg ser det slet ikke som et arbejde, men som et formål. Jeg glæder mig hver dag til at komme på arbejde, fordi jeg elsker at hjælpe andre. Jeg synes, det er så fedt, at jeg kan sætte hele det apparat i gang for at hjælpe kunden, siger hun.

Hele apparatet fik hun også brug for i 2012, da hun sammen med sin far startede en familievirksomhed op med import af grøntsagsfrø. Det var til Østafrika, at frøene skulle sælges, og det krævede styr på hele opbygningen af firmaets indtrængen på det marked, men også at finde de bedste leverandører fra hele verden.

– Vi gjorde det, og i dag kører virksomheden stadig på et lavere blus og med overskud, fortæller hun.

Sonia Baptista fejrer sin flytning til Voxeværket på fredag den 31. januar med en reception, hvor hun også markerer sin kommende 50 års fødselsdag den 18. februar.

Blå bog

  • Sonia Baptista har indiske rødder, er født i Kenya og opvokset i Taastrup.
  • Hun er uddannet receptionist i hotelbranchen samt markedsøkonom og har også en HD i afsætningsøkonomi.
  • Hun har blandt andet rådgivet turismeselskaberne i Sydjylland og Midtjylland og lavede blandt andet den analyse om cykelturisme, som dannede baggrund for Hernings ansøgning om at blive vært for cykelløbet Giro d’Italia i 2012.
  • Hun har derudover skrevet bøger på dansk og engelsk, som bruges på hotel- og turismeuddannelser.
  • I 2016-2018 tog hun en kandidatgrad i international virksomhedsudvikling samtidigt med sit fuldtidsarbejde.
  • Hun bor i Aabenraa sammen med datteren Veronica, som er 17 år og går på gymnasiet.
  • Fylder 50 år den 18. februar, hvilket fejres med en reception den 31. januar i Voxeværket på Bjerggade. Her fejrer hun også, at hun er flyttet ind i kontorfællesskabet med sit firma Sonia Baptista empower your idea.
  • Dyrker yoga og taekwondo i fritiden og er bestyrelsesmedlem i Aabenraa Taekwondo Klub.

https://jv.dk/artikel/nu-satser-sonia-fuld-fokus-p%C3%A5-firmaet

Ugeavisen

Aabenraa: Sonia Baptista.

Verdensborgeren Sonia endte tilfældigt i Aabenraa: – Jeg elsker at bo her.

Navnet alene smager af eksotiske himmelstrøg og lyder ikke specielt dansk. Det er den snart 50-årige forretningsudvikler dog i høj grad, men hendes liv har ført hende rundt i hele verden – og for 16 år siden til Aabenraa, hvor hun stortrives og elsker at være.

– Hvis jeg stod i dag og skulle vælge et sted at bo, skulle det være Aabenraa. Det er et skønt sted, hvor alt er i nærheden – skov og strand, og vi bor i gåafstand til alt. Der er charmerende, og folk er venlige og nede på jorden, og der er ikke så meget stress. Jeg elsker at bo her, smiler hun.

Med forældre, der kommer fra Goa i Indien, de første tre år af hendes liv foregik i Kenya, mens de næste mange foregik i Tåstrup og et liv, som har bragt hende jorden rundt, var Aabenraa måske ikke lige det, der lå først for. Men det ændrede datteren Veronica på, da hun kom til verden i 2002.

– Jeg blev alene med hende, og jeg ville ikke have, at hun skulle vokse op i Tåstrup. Jeg ville give hende en opvækst et stille og roligt sted, og da min søster boede og stadig bor i Aabenraa, var det her, jeg kiggede hen. Jeg kendte ikke andre end min søster, da jeg flyttede herover, men det var længe nok til, at jeg kunne se en stabilitet her, som jeg gerne ville have i vores liv. Og derfor blev det Aabenraa, fortæller Sonia Baptista.

Elsker at rådgive andre

I dag er stabiliteten stadig en vigtig faktor for Sonia og datterens liv i Aabenraa. Og med årene er der kommet mange lokale mennesker ind i deres liv, som betyder meget for dem.

– Det er faktisk det, jeg er mest stolt over. Alt det, jeg har bygget op her. Fra kun at kende min søster til i dag at have mange relationer både privat og med min virksomhed. Det er jeg mega stolt over, siger hun.

For to måneder siden tog Sonia Baptista et vigtigt skridt i sit professionelle liv, da hun fik kontor i Voxeværket, som er et kontorfællesskab på Bjerggade. Indtil da havde stuen hjemme i huset på Pottergade fungeret som kontor for hendes virksomhed, men nu skal al fokus lægges på at udvikle forretningen ligesom hun også hjælper andre med at udvikle deres virksomheder.

– Jeg har altid rådgivet andre. Det ligger i min natur, og jeg synes, det er fedt at hjælpe andre. Fra iværksætteren, der kommer med sin forretningsidé og sammen udvikler vi en færdig forretningsplan til den etablerede virksomhed, som skal have hjælp til en analyse og projektbeskrivelse. Jeg praktiserer det, jeg rådgiver med, for jeg har været alle processerne igennem selv. Jeg mærker dem selv. Jeg ser heller ikke dette som mit arbejde, men som et formål. Det ligger som en værdi i mig at hjælpe andre, fortæller Sonia Baptista.

Tør ikke rejse til Sydamerika

Fredag den 31. januar fejrer hun den nye start for sin virksomhed, og samtidig fejrer hun, at hun den 18. februar runder et skarpt hjørne i livet. Et hjørne, hun har forberedt sig på at runde i et helt år.

– Jeg ville hellere sige, at jeg er 49 år end at jeg snart er 50 år. Men når jeg tænker på alt det, jeg har udrettet i de år, så giver det mig motivation. Jeg nægter at føle mig gammel, og jeg forebygger alderdommen både psykisk og fysisk. Jeg elsker at lære og blive klogere, og jeg elsker at styrke min krop, så nu er jeg begyndt på taekwondo. Ligesom min daglige yoga tager det mig med ind i en verden af ro, og jeg bliver helt høj af det, smiler hun.

Selvom hun ikke er begejstret for at blive 50 år, så er hun ikke typen, der bekymrer sig. Hun har altid kastet sig ud i nye ting – nogle gange også med store sommerfugle i maven, men altid med troen på, at det nok skulle flaske sig.

– Jeg har den indstilling, for ellers ville jeg leve i frygt. Jeg gider ikke, at livet skal være en stor bekymring, siger hun.

Der er dog én ting, hun er lidt bange for, og derfor ikke har gjort endnu. For selvom hun har rejst i hele verden og boet steder som Nigeria, Thailand og Singapore, så har hun aldrig været i Sydamerika, og det er der en helt bestemt grund til.

– Jeg tør ikke rejse derned, for jeg er bange for, at jeg forelsker mig i Brasilien og aldrig kommer hjem igen. Baptista er et portugisisk navn, fordi Goa var en portugisisk koloni tidligere, og i Brasilien taler de jo portugisisk, så jeg tror, at jeg ville føle mig hjemme der. Den rejse må vente til, min datter er flyttet hjemmefra, pointerer Sonia Baptista.

Blå bog

  • Sonia Baptista er født i Kenya af indiske forældre og flyttede til Danmark, da hun var tre år.
  • Hun voksede op i Tåstrup og blev student fra handelsskolen.
  • Hendes far har altid arbejdet med at importere grønsagsfrø og efter handelsskolen boede hun først i Thailand og siden i Singapore for at hjælpe ham med at starte sin egen virksomhed.
  • Da hun kom hjem, gik hun ind i hotelbranchen og blev receptionist og uddannet markedsøkonom. Hun tog også en HD i afsætningsøkonomi. Hun arbejdede på hoteller i København og Næstved og underviste på Hotel- og Restaurantskolen, inden hun flyttede til Aabenraa.
  • Her begyndte hun at rådgive andre virksomheder såsom turismeselskaberne i Sydjylland og Midtjylland og lavede blandt andet den analyse om cykelturisme, som dannede baggrund for Hernings ansøgning om at blive vært for cykelløbet Giro d’Italia i 2012.
  • Hun har derudover skrevet bøger på dansk og engelsk, som bruges på hotel- og turismeuddannelser.
  • I 2016-2018 tog hun en kandidatgrad i international virksomhedsudvikling samtidigt med sit fuldtidsarbejde.
  • Hun bor i Aabenraa sammen med datteren Veronica, som er 17 år og går på gymnasiet.
  • Fylder 50 år den 18. februar, hvilket fejres med en reception den 31. januar i Voxeværket på Bjerggade. Her fejrer hun også, at hun er flyttet ind i kontorfællesskabet med sit firma Sonia Baptista empower your idea.
  • Dyrker yoga og taekwondo i fritiden og er bestyrelsesmedlem i Aabenraa Taekwondo Klub.

https://www.ugeavisen-aabenraa.dk/aabenraa/Verdensborgeren-Sonia-endte-tilfaeldigt-i-Aabenraa-Jeg-elsker-at-bo-her/artikel/435113

HVORDAN KAN JEG HJÆLPE DIG?

FØRSTE MØDE ER UDEN BEREGNING OG UFORPLIGTENDE

Book her